top of page
Здравейте,

Реших да направя този блог, за да предоставя възможно най-полезната информация за вашия двор и градина. Тук ще намерите всичко за двора - съвети и препоръки за озеленяване на двора, градински инструменти, както и поддръжка на двора, подходящи за вашия двор цветя, храсти и дървета. По подобие на други блогове и този Блог за озеленяване с полезни съвети, създадох и блога "всичко за двора".

Прогноза за времето
Скорошни публикации

Оформяне на двор


двор

За да се възползвате максимално от вашия двор и градина, те трябва да са оформени добре. При оформянето на вашия двор има няколко правила, които специалистите по озеленяване използват и ще споделя с вас по-долу:

Изгответе план След като вече сте решили да оформите вашия двор, е добре да имате план, преди да започнете оформянето. Колкото по-голям е вашият двор, толкова по-голяма нужда ще имате от план. Има много готови проекти в интернет, които ще Ви свършат чудесна работа, но може да си изготвите и свой-собствен проект. Начертайте вашия план върху лист хартия, включете различни елементи, като: лехи с цветя, декоративни огради, пътеки в двора, дръвчета и храсти. По желание може да предвидите и място за барбекю, масичка със столчета, беседка, люлка и други. Плюсът на изготвянето на собствен проект е, че ще може да вземете предвид и бюджета, с който разполагате.

В един стил Когато оформяте вашата градина или двор, оформянето трябва да е съобразено със стила на къщата. Подберете архитектурните елементи така, че да си пасват с екстериора на къщата.

Не забравяйте предния двор Много хора пренебрегват оформянето на двора пред къщата и озеленяват само задния двор. За да е всичко в хармония, мястото пред къщата също трябва да е оформено добре. Ако нямате преден двор и къщата Ви е залепена директно за тротоара, то постарайте се тротоарното място пред къщата Ви също да изглежда добре. Изчистете от бурени, пренаредете плочки, ако е нужно.

Поставете осветление Соларните лампи са сравнително евтин вариант за осветление. С тях може да оформите пътека до външната тоалетна например.

Озеленявайте за всички сезони Подберете цветята така, че те да цъфтят по различно време на годината.

Поддръжка Градината изисква поддръжка. Не забравяйте това.

Функционалност Дворът трябва да е не само приятен за окото, но и функционален. Ако имате малки деца може би един пясъчник ще е по-добре, отколкото затревена площ.

Изберете подходящо място за растенията Някои растения обичат слънце, други - сянка. Някои обичат повече влага, други - по-малко. Подредете растенията според техните нужди.

Архив
Тагове
No tags yet.
bottom of page