top of page
Здравейте,

Реших да направя този блог, за да предоставя възможно най-полезната информация за вашия двор и градина. Тук ще намерите всичко за двора - съвети и препоръки за озеленяване на двора, градински инструменти, както и поддръжка на двора, подходящи за вашия двор цветя, храсти и дървета. По подобие на други блогове и този Блог за озеленяване с полезни съвети, създадох и блога "всичко за двора".

Прогноза за времето
Скорошни публикации

Съвети за озеленяване на двора


1. Озеленяване за цялата година

Вечнозелените храсти и дървета запазват своите листа или иглички през цялата година. Така ще имате един постоянно озеленен двор. Вечнозелените растения, поставени в близост до къщата, като и пред ъглите ѝ, ще омекотят вертикалните линии на къщата, и ще ѝ придадат по-привлекателна външност.

2. Направете пътеки до важните места в двора

Ако имате често посещавано място в двора, вместо до него да води утъпкана трева, направете пътеки. Изградете пътеките, използвайки бетонни блокчета, плоски камъни, плочки, декоративни тухли или натрошен камък. Използвайте същите или подобни материали, които са използвани за фасадата на къщата. 3. Вода в двора

Ако имате изкуствено езерце в двора, постарайте се то да изглежда все едно винаги си е било там, а не е изградено от вас. За декорацията използвайте естествен камък. Може да използвате същия материал, от който е направена къщата и пътеките в двора. Специалистите съветват да се използват не повече от три елемента в една област от двора. 4. Направете място за сядане в двора

Добавянето на място за седене в двора осигурява място за почивка извън къщата. За направата може да използвате обли камъни или бетон. Правейки мястото за седене в близост до дървета или високи храсти, ще Ви даде място за уединение, докато четете книга например или си дремвате.

5. Комбинирайте различни растения

Комбинирайте различни растения, които цъфтят по различно време. Така озеленяването, ще бъде видимо през цялата година. В противен случай, ако всички цветя цъфтят по едно и също време, те ще изглеждат привлекателно само за даден период от време.

6. Включете елементи от селски тип

Добавянето в двора на дървени колела от каруца, ръчно скована дървена ограда, както и други елементи от селски тип, ще осигури на вашия двор едно по-приятно излъчване. 7. Използвайте криви линии, вместо прави

При направата на цветна леха например, вместо да я правите правоъгълна или квадратна, направете я с обли, криволичещи линии. Това добавя излъчване и характер на вашия двор.

Архив
Тагове
No tags yet.
bottom of page