top of page
Здравейте,

Реших да направя този блог, за да предоставя възможно най-полезната информация за вашия двор и градина. Тук ще намерите всичко за двора - съвети и препоръки за озеленяване на двора, градински инструменти, както и поддръжка на двора, подходящи за вашия двор цветя, храсти и дървета. По подобие на други блогове и този Блог за озеленяване с полезни съвети, създадох и блога "всичко за двора".

Прогноза за времето
Скорошни публикации

Предимствата на живия плет


Оградите са съществена част от съвременния живот и се прилагат в озеленяването по цял свят. Живите плетове са екологично чисти, растат бързо и са сравнително евтини. Хората, които не искат да използват дървен или друг материал, който е бил третиран с пестициди все по-често приветстват живия плет.

Живите плетове винаги са били популярни в Европа. За изграждането на жив плет, могат да бъдат използвани много различни видове дървета и храсти. За жив плет могат да бъдат използвани круши, ябълки и дори вкусни праскови. Подрязването на дърветата по този начин, увеличава и добива на плодове, а и плодовете се берат по-лесно когато узреят.

Собствениците на имоти разположени в близост до натоварен път също се възползват от предимствата на живите плетове. Те помагат да се блокира шума и дима от автомобилите.

Живите плетове предлагат по-голяма защита от ерозия на почвата, отколкото огради направени от пластмаса или заварени панели. Те действат като прегради за вятъра и това предпазва почвата от изсушаване през горещите дни.

Някои хора живеят в райони, в които има много диви животни. Ако живеете на такова място и имате зеленчукова градина в двора живия плет може да бъде идеалното решение за вас. Живият плет изграден от трънливи растения е една допълнителна защита срещу хора и животни.

Архив
Тагове
No tags yet.
bottom of page